[۱۵] حدود ۲٫۵ میلیارد کشاورز معیشتی در سال ۲۰۱۸ کار میکنند و حدود ۶۰٪ از زمینهای قابل کشت را زیر کشت بردند.[۱۶]
قطعه زمین دیگری انتخاب شده و روند کار تکرار میشود. این نوع کشاورزی عمدتاً در مناطقی با بارندگی فراوان انجام میشود که جنگل به سرعت از نو شکل میگیرد. این روش در شمال شرقی هند، جنوب شرقی آسیا و حوزه آمازون استفاده میشود.[۱۴]
ساخت سویههای جدید گندم و غلات دیگر در شکلگیری انقلاب سبز تأثیر به سزایی داشتند. بنیاد فورد و بنیاد راکفلر به شدت در توسعه اولیه آن در مکزیک مشارکت داشتند.[۶۶][۶۷] یکی از رهبران کلیدی انقلاب سبز، دانشمند کشاورزی نورمن بورلاگ بود که از آن به عنوان «پدر انقلاب سبز» یاد میشود که در سال ۱۹۷۰ جایزه صلح نوبل را نیز دریافت کرد.[۶۸] برای قرنها، مردم انواع جدیدی از گیاهان و حیوانات را از طریق تجربی پرورش دادهاند. در طول دهه ۱۹۵۰ و ۱۹۶۰، دانشمندان گونههای جدیدی از گندم و برنج پرمحصول ساختند.
↑ «باقیمانده آنتیبیوتیکها در فراوردههای غذایی؛ گوشت مرغ دارای بیشترین باقیمانده آنتیبیوتیک است». دانشگاه علوم پزشکی جهرم.
سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد تخمین میزند که در دهههای آتی زمینهای کشاورزی برای توسعه صنعتی و شهری از بین میروند همراه با more info احیای اراضی مرطوب و تبدیل جنگل به محیط کشت که به از بین رفتن تنوع زیستی و افزایش فرسایش خاک منجر میشود.
کشاورزی با سیستمهای آبی ممتاز، پایهٔ اقتصاد شاهنشاهی ساسانی و سهم آن در اقتصاد ملی، بیش از بازرگانی بود.[۲]
دیدگاه مخالف این، میگفت که نیازی به چنین تعطیلی نبوده و با دگرگونی الگوی کشت و اصلاح روش آبیاری، میشود کشاورزی ایران را در همان سطح نگه داشت. با این حال، در ادامه اعلام شد که در بهترین شرایط نیز «دست کم چهل درصد از کشاورزی ایران بختی برای بقا ندارد».[۵]
[۳۶] از زیانهای عدم رعایت دوره پرهیز و بهکارگیری آنتیبیوتیکها بهعنوان محرک رشد، میتوان به افزایش تولید هورمونهای رشد و مردانه در بدن مصرفکنندگان، ایجاد مقاومتهای آنتیبیوتیکی و ابتلا به سرطان در آنان اشاره کرد.[۳۷][۳۸][۳۹] در پژوهشهای انجامشده، باقیمانده آنتیبیوتیکی تخممرغ تا حدود ۱۲ تا ۱۴ درصد بالاتر از حد مجاز و رسوب آنتیبیوتیکی شیر تا ۳۰ درصد بالاتر از حد مجاز نیز، در برخی استانهای ایران گزارش شده است.[۴۰]
کشاورزی متمرکز یا صنعتی، کشت برای به حداکثر رساندن بهرهوری، با نسبت آیش کم و استفاده زیاد از نهادهها (آب، کود، سموم دفع آفات و اتوماسیون) است. این نوع کشاورزی عمدتاً در کشورهای پیشرفته انجام میشود.
بین سالهای ۱۹۶۰ و ۲۰۰۰، بازده محصولات اصلی در کشورهای با درآمد کم و متوسط مانند مکزیک و هند بهطور قابل توجهی افزایش یافت. دلیل این امر عمدتاً پیشرفتهای علمی و توسعه منابع جدید انرژی بود.
بسیاری از دانشمندان، کشاورزان و تجارتها بحث و بررسی کردند که چگونه کشاورزی را پایدار کنند. چرخه جامعه از ضایعات مزرعه تا آشپزخانه از منابع در دسترس معمول منطقه استفاده میکند. این منابع در گذشته در مکانهای بزرگ ضایعات به دور انداخته میشدند ولی امروزه برای تولید کود ارگانیک ارزان قیمت برای مزارع ارگانیک مورد استفاده قرار میگیرند.
هیدروپونیک یا آبکشت روش رشد گیاهان با استفاده از محلول مغذی مبتنی بر آب به جای خاک است و میتواند شامل یک بستر دانهای یا محیطهای رشد مانند ورمیکولیت، الیاف نارگیل یا پرلیت باشد.[۶۵] کشاورزی امروزه شامل انواعی از کشت مانند هیدروپونیک و آبزی پروری است. هر دو شامل کشاورزی در آب است. هیدروپونیک علم رشد گیاهان در محلولهای غذایی است. تنها یک جریب محلول غذایی میتواند بیش از ۵۰ برابر مقدار کاهویی که در همان مقدار خاک رشد میکند، تولید کند. آبزی پروری که عمدتاً پرورش ماهی و صدف ماهی است، از هزاران سال پیش در چین، هند و مصر انجام میشد.
در عوض، آنها میتوانند از حداقل مقادیر مورد نیاز استفاده کنند و مناطق بسیار خاصی را هدف قرار دهند، یا حتی با گیاهان جداگانه، رفتار متفاوتی داشته باشند.[۶۹] فناوریهای رباتیک، امکان پایش و مدیریت قابل اعتمادتر منابع طبیعی مانند هوا و آب را فراهم میسازد. همچنین به تولیدکنندگان کنترل بیشتری بر تولید، فرآوری، توزیع و ذخیرهسازی گیاهی و حیوانی میدهد.[۶۹]
↑ «میزان افلاتوکسین شیر در ایران رو به کاهش است». ایسنا. ۲۰۲۰-۰۱-۱۹. دریافتشده در ۲۰۲۲-۰۲-۰۶.